9 Mart 2016 Çarşamba


BALIK’TA GÜNEŞ

TUTULMASI…

 

Bugün 9 Mart da Balığın 18 derecesinde bu serinin 3. sü olan Güneş Tutulması yaşanacak. En çok İkizler, Başak, Balık ve Yayın 14-24 dereceleri arasında kişisel gezegenleri veya aksları buraya düşenler etkileniyor. Herkesin haritasında hangi yaşam alanı etkileniyor ise önümüzdeki 6 ay boyunca orası mercek altında olacak ve bu bölgede bir takım değişim etkilenmeler söz konusu olacak.



Güneş tutulmaları yeni başlangıçları ifade eder. Balık hayalleri, rüyaları, idealize etmeyi, fedakarlığı, bulanıklığı ve merhameti ifade eder. Balık sonuncu burç olması sebebiyle de, Balık’ın son derecelerine yakın bir tutulma bırakma, çözülme, bitirme, sonuçlandırma gibi temalar barındırır. Her bitiş yeni bir başlangıç anlamına geldiği için, bir kapıyı kapattığınız zaman yeni bir kapı daima açılır. Sizi ilerlemekten geri tutan herhangi birşeyden kurtulmak bırakmak, yeni bir boşluk yaratmak ve o boşluğun da yeni dilekler ve amaçlarla dolmasını sağlamak anlamına gelir. Yeni bir şey her ne kadar bilinmez ise de o yeni şey için gerekli teslimiyete izin vermek gereklidir.



Bu güneş tutulması bağımlılık yaratan, toksik ve sizi suistimal eden ilişkilerden artık kurtulmak için ideal bir zamandır. Düzen ve akışa karşı gelmek onunla savaşmak yerine, onunla beraber hareket etmek ve akışta kalmak en iyisidir. Kendimizi iyileştirebildiğimiz zaman başkalarına ilham kaynağı oluruz. Bu tutulma kurban gibi davranmayı bırakmamızı, kendimiz ve başkaları için dürüstlük ve merhamet kılıcımızı kuşanarak kurban olmaktan vazgeçmeyi işaret ediyor. Mızmızlanmayı geride bırakılmalı ve artık gündelik hayatımızın sorumluluğunu almayı denemeliyiz. Dürtüsel hareket etmeye meyilli olabiliriz. Ancak tam tersi ani sonuçlara varmak ve çabucak herşeye atlamaktan, başkalarının duygularını ve reaksiyonlarını önemsemeden hareket etmekten kaçınmamız gereken bir zaman. Onun yerine olayları başkaları açısından görmeye çalışmayı yani empati yapmayı öğrenmeliyiz.



Haritalarımızda Balık tarafından yönetilen alanlarda tekrar çalışmaya başlayabiliriz. Hayallerimizi ve rüyalarımızı not almamızın zamanı, son derece ilham verici olabilirler. Yaptğımız hizmet ve fedakarlık konusunda artık sınırlar çizmenin vakti geldiğini anlayabiliriz. İnançlarımızı test eden, endişe ve korkularımızı tetikleyen durumlarla karşılaşabiliriz. Bazılarımız içten yepyeni bir çağrı hissedebilir. Bu kendi iç dünyamız ile çok daha iyi örtüşen bir iş olabilir. Daha çok relax etmemiz, dinlenmemiz ve spritüel doğamıza daha çok zaman ve önem vermemiz gerektiğini anlayabiliriz. Gündelik stres ve baskıdan kendimizi arındırabilir ve kendimize “ne olacaksa zaten olacak” telkinini yapabiliriz. Kişisel planetleri veya önemli aksları bu tutulmadan etkilenen kişiler için hem fiziksel hem de psikolojik olarak biraz yorgunluk ve tükenmişlik hissi söz konusu olabilir.



Esasında aşk ve akıl, ruh ile ten, hayaller ile gerçekler, rüyalar alemi ile gündelik hayat, ruh sağlığı ve beden sağlığı, amaçsızca fedakârlık ve sadıkça hizmet etmek gibi konuların hepsi gündemde ama bizden beklenen ise bunların arasındaki denge...



Biraz daha detaylandırıp diğer etkilere bakarsak; tutulmanın güney ay düğümü ve kiron ile yakın bir kontağı var. Konularımız geçmiş yaralar bırakılması gerekenler ve iyileşme. Tutulma eski yaralarımız ve blokajlarımızın hayatımızı ve hareketlerimizi nasıl şekillendirdiğini farketmek için çok iyi bir fırsat ve bunların farkındalığı ile ilerlememiz ve yeni limitlerimizi belirlememiz şimdi mümkün. Birşeylerin bırakılması, işe yaramayanın gitmesine izin verilmesi, affetmek, serbest bırakmak…güney ay düğümünün bu tutulmaya etkileri. Kiron ise bize çocukluk yaralarımıza geri dönüp onları bir yetişkin olarak ele almamızı söylüyor. Bu demektir ki bazılarımızın geçmişindeki çeşitli travmatik olaylar sebebi ile etkilenen yanlarının artık bir terapist yardımı ile çözülme zamanı geldi.



Tutulma Jüpiter ile 180 derece açı halinde… Jüpiter geçen seneden beri Başak burcunda seyir halinde. Bu da bize gündelik işler, çalışma hayatı ve sorumluluklarımız konusunda büyük fırsatlar sundu ama aynı zamanda çok çalışmamıza da sebebiyet verdi. Ayrıca sağlıklı yaşamak, sağlıklı alışkanlıklar edinmek, başkalarına hizmet etmek, yeni yetenekler edinmek, organize ve düzenli, temiz olmak, gündelik hayatımızdaki detaylara önem vermek konusunda da bize fırsatlar verdi. Tutulmada “Başak’taki Jüpiter” konusu önemli ama esas önemli konu bizi bu bahsettiğimiz konulardan alıkoyan eski yaraları dönüştürmek. Jüpiter ile bu alanlardaki genişleme daha derinlerimizde bilinçaltımızda bizi limitleyen ve engelleyen paternleri ve davranışları farketmemizi sağlıyor olacak.



Yay’da ilerleyen Saturn hem Jüpiter hem de tutulma ile kare açı halinde… Saturn bu durumda gelişmemize bir takım limitler, daralmalar, meydan okuma, kısıtlamalar getirir. Yay son derece genişlemeye müsait bir burçtur tıpkı yöneticisi Jüpiter gibi. Ancak Saturn kare açısı ile bu genişlemeye somut, gerçek bir şeyler olmadan müsaade etmez. Bizden bakış açımızı tekrar gözden geçirmemizi, daha realistik olmamızı ve hayat dersi edinmemizi bekler.


Koç ve yükselen Koçlar: 

Hayatınızın en gizli alanı tutulmanın ve önümüzdeki 6 ayın konusudur. Önümüzdeki bir sene boyunca yetersizlik duygusu ile başa çıkmak ve bundan kurtulmak konuları ile ilgileneceksiniz. Büyük düzene ve plana bir inanç ve güven geliştirmelisiniz. Sürekli az ve yetersiz yaptığınıza dair korkulardan endişelerden kurtulmalı, daha çok merhamet ve anlayış hissi geliştirmelisiniz. Daha mütevazi olmalı ve kendiniz de dahil kimsenin kusursuz olmadığını anlamalı ve kusursuz olmama duygusu ile ilgili de rahat olmalısınız. Şimdi kendiniz ile ilgili kurallar, endişeler, detaylar, korkular ve takıntılardan kurtulma zamanıdır. Geçmiş yaralarınızı ve sizi engelleyen şeyleri bulmalı ve onları iyileştirmelisiniz. Bir terapiye başlamak iyi bir fikir olabilir. 

Boğa ve yükselen Boğalar:

Sosyal hayatınız ve idealleriniz tutulmanın ve önümüzdeki 6 ayın konusudur. Romantizmin dramasına ve aşk ilişkilerine bağımlılığınızdan vazgeçmeyi öğrenmelisiniz. Tek başınalık veya kişisel ilişkilere bağımlı olmak yerine bir takım olmanın önemini kavramalısınız. Partnerinizin sizin kafanızda çizmiş olduğunuz şablona uymasını ve öyle hareket etmesini beklemektense tam tersi onu özgür bırakmayı denemeli ve öğrenmelisiniz. Kardeşçe sevgiyi deneyimlersiniz ve bir topluluğa ait olmanın değerini anlarsınız. Hayatınıza daha objektif bir açıdan bakmayı öğrenmeli ve gerçek dostlar edinmeye başlamalısınız. 

İkizler ve yükselen İkizler: 

Toplum önündeki duruşunuz, kariyeriniz ve statününüz tutulmanın ve önümüzdeki 6 ayın konusudur. Artık kariyerinize odaklanma zamanınız geldi. Ya da aileniz ve kariyeriniz arasında kalmış olabilir ve artık bir karar vermeniz gerekiyor olabilir. Bazılarınız kariyerlerinde yükselecek olabilir, bazıları ise kariyerlerinde tamamen farklı bir yöne doğru gidecek olabilir. Tutulma MC nize yani haritanızın en tepe noktasına yakın ise o zaman kariyerinizde ciddi bir değişiklik olabilir ve bu artık Saturn kare etkisi ile bir zorunluluk halini almış olabilir. 

Yengeç ve yükselen Yengeçler: 

Sizinkinden tamamen farklı bir geçmişe sahip insanlar vasıtası ile veya yolculuk ederek ya da yüksek öğrenim vasıtası ile sınırlarınızı genişletmek bu tutulmanın konusudur. Kişisel felsefeniz değişmektedir. Tutulma size gerçek hayatta işinize yarayacak inançları hayatınıza adapte etmek için itici bir güç olacaktır. Yurtdışı ile ilişkiler –mesela ticaret- veya uzaklara seyahatler gündeme gelebilir. Yüksek öğrenime başlama kararı alabilirsiniz. Yurtdışı ile ilgili işlerde bir sonuçlanma, bir bitiş ya da bir başlangıç olabilir. Bu hareket artık bir zorunluk olarak karşınıza çıkabilir.

Aslan ve yükselen Aslanlar:

Dönüşüm, seks, ölüm (metaforik anlamda), krizler ve sprituellik konuları bu tutulmanın ve önümüzdeki 6 ayın konularıdır. Ortak kaynaklar mercek altına alınır. Sadece kendiniz yerine partnerinizin, başkalarının güvenlik ve rahatlık alanını öğrenmeye anlamaya başlarsınız. Paylaşmayı ve etrafınızı samimiyet ve yakınlık ile çevrelemeyi deneyimlersiniz. Çünkü içtenlik, yakınlık bu alanın konusudur. Krizler ve dönüşümler de söz konusu olabilir. Çeşitli krizler yolu ile dönüşebilir, kendinizi yeniden yaratmayı deneyimleyebilir, küllerden doğmak ne demek öğrenebilirsiniz. Satürn etkisi ile dönüşüm artık sizin için kaçınılmaz hale gelmiş olabilir. 

Başak ve yükselen Başaklar:

Partnerimiz ve biz arasındaki denge bu tutulmanın ve önümüzdeki 6 ayın konusu. Tutulma başkaları ile iletişim halinde olmanızı –sosyal çevre ile olabilir ya da bir ilişki vasıtası ile olabilir- sağlar. Bazıları için evlilik ve boşanma konuları gündeme gelir. Çoğunuz için kimlik arayışınıza etkisi olan, kişisel gelişiminizi tetikleyen eşiniz veya iş partneriniz de bu anlamda önem kazanır. İlişkiler tamam ya da devam kararı alır. Güç biraz partnerdedir. Birlikte hareket etmeyi ve biz olmayı öğrenmeniz gerekecektir. Fırsatlarınız çok olacak ama aynı zamanda geçmiş yaraları iyileştirmeniz gerekecek. Ayrıca sorumluluk alarak elle tutulur şeylerle ilerleme kaydedeceksiniz, hayallerle veya somut olmayan şeylerle ilerlemeniz artık mümkün olamayacak. 

Terazi ve yükselen Teraziler:

Gündelik iş hayatı, sağlık –hem fiziksel hem de mental- bu tutulmanın ve önümüzdeki 6 ayın konusudur. Gündelik hayatın detayları ile uğraşmak, daha organize ve efektif olmak, rutinlerimizin sorumluluğunu almak için son derece uygun bir zamandır. Daha düzenli olmak, net amaçlar ortaya koymak ve planlar yapmak çok uygun bir zaman. Mesela faydalı alışkanlıklar geliştirebilir, spora yazılabilir, sağlıklı yaşamak için programlar yapabiliriz. Veya iş yeriniz koşullarınız değişebilir. Evcil bir hayvan sahibi olabilirsiniz. Büyük düzene inanmak çok iyi ancak detaylara önem vermek de aynı derecede önemlidir. Kişisel sınırlarınızı anlamak, başkalarına ne kadar verebilirsiniz, ne kadar anlayış ve merhamet gösterebilirsiniz bunu test etmek için çok uygun bir zaman. 

Akrep ve yükselen Akrepler:


Eğlence ve aşk hayatınız, yaratıcı alanınız tutulmanın ve önümüzdeki 6 ayın konusudur. Başkaları tarafından takdir edilme, başkaları ile birlikte olma duygusu öne çıkabilir. Bir aşk ilişkisi başlayabilir veya bitebilir. Risk alma konusunda korkuları atmayı öğrenir; kendi kişisel ve yaratıcı yolunuzu bulmak konusunda cesaretlenirsiniz. Başkaları ile diyaloglarınızda duygudan uzak mantıktan ziyade daha içten, kendiniz gibi olmayı öğrenirsiniz. Bu alan aynı zamanda kendi öz güveniniz ile de ilgilidir. Çocuk sahibi de olabilirsiniz. Bitişler ya da başlangıçlar her ne olursa olsun tutulma etkisi ile mecburiyetten olsa bile uzun vadede size çok iyi gelecek. 

Yay ve yükselen Yaylar: 

Aile hayatı, kökler, güvenlik alanınız, aile ile olan ilişkilerimiz tutulmanın ve önümüzdeki 6 ayın konusudur. Tutulma, aile hayatınızı ve ilişkilerinizi geliştirmeniz için bir çağrı olabilir. Özel hayatınızın yani kendi ailenizin hayatının sorumluluğunu almanız zamanı gelmiştir. Kariyer ile ev arasındaki bulmanız gerekecek. Veya tutulma etkisi ile bir ev satın alabilir ya da aile kurabilirsiniz. Bunlar zorunluluktan olsa bile eninde sonunda sizin için çok iyi olacaktır. 

Oğlak ve yükselen Oğlaklar:

Öğrenmek, bilgi, iletişim ve bilgiyi paylaşmak mercek altındadır. Kardeşlerle, eşle, akrabalar ile iletişiminizin aktifleşmesi için kozmik bir itici güç hissedersiniz. Kısa seyahatler gündeme gelebilir. Yakın çevreniz ile iletişim trafiğiniz artabilir. Yeni bir eğitim alabilirsiniz. Tanıtım yapmak niyetindeyseniz veya medya işlerinde iseniz çok doğru bir zamandasınız. 

Kova ve yükselen Kovalar:

Kendinizin ihtiyaçları güvenlik ve konfor alanı ile partnerinizinkiler arasındaki denge tutulmanın ve önümüzdeki 6 ayın konusu. Kişisel finans durumunuz ve sahip olduklarınız mercek altında. Finans durumunuzu ne kadar iyi yönetebildiniz bugüne kadar? Daha da önemlisi acaba kişisel güvenlik alanınızı yeterince önemsediniz ve sorumluluğunu aldınız mı? Artık kendinizi daha güvende ve rahat hissetmek için sizin için gerekli adımlar ne ise onları atmanın zamanı geldi. Bu adımları dış dünyada attığınız zaman özel hayatınızda da bunun pozitif etkilerini hissedeceksiniz. Kendi konfor alanınız yerine sadece partnerinizinkileri düşünmeye devam ederseniz o zaman kendinizi ihmal edilmiş, değersiz ve kin hisleri içinde bulabilirsiniz. Sizi en güvende hissettirecek şey ile bağlantı ilişkilerinizdeki samimiyet derecesini de bir seviye yukarıya alacaktır. Bu bir zorunluluk halini almış olsa da ileride iyi bir sonuç için olduğunu unutmayın.  

Balık ve yükselen Balıklar:

Partnerim ve ben arasındaki denge tutulma ve önümüzdeki 6 ayın konusu. Kişisel cesaret ve güven, bağımsızlık konuları gündemde. Örneğin kendinizi daha yaratıcı bir şekilde ifade etmek ve hayatınızın sorumluluğunu almak güdüsünü hissedebilirsiniz. Dış görünüş ve bedenle ilgili konular, imaj bu dönem çok önem kazanır hatta kritik bir hale gelir. Temel olarak iki ayağınızın üzerinde yalnız başınıza durmayı öğrenirsiniz. Kariyer veya eşinizle ilgili bir durum sizin zorunlu bir değişikliğe gitmenize neden olabilir. Ve bu durum artık kaçınılmaz bir hal almış olabilir. Tamamen yeni bir hayata başlayabilirsiniz.


1 yorum:

  1. Merhaba,
    Bu Bayan Gül Anna, özel bir kredi borç veren herhangi bir mali yardıma ihtiyacı herkes için bir mali fırsat açmak vardır kamuoyunu bilgilendirmektir. Biz açık ve anlaşılır terimler ve durumu bir altında bireyler, firmalar ve şirketler için% 2 faiz oranıyla kredi veriyoruz. e-posta ile bize bugün: (roseannamoore70@gmail.com)

    YanıtlaSil